Főoldal
Hírek
A szövetség
Jogi háttér
Kalózkodás
Szerzői jogi kézikönyv
Letöltés
Linkek
GY.I.K.
Kontakt
Hírek

VOLTfolió Kulturális Médiadíj 2012

Június 7-én este ismét Budapesten, a Millenárison, a Gourmet Fesztivál nyitónapján adták át 12 kategóriában a VOLTfolió 2012-es szakmai szavazásának díjait. Az eseményen Göczey Zsuzsa, rádiós zenei szerkesztő életműdíjat vett át.

20 nappal a VOLT Fesztivál előtt ötödik alkalommal rendezték meg a VOLTfolió Kulturális Médiadíj gálaestjét. A VOLTfoliót 11 évvel ezelőtt a VOLT Fesztivál főszervezői, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert alapították. A díj – melyet a Kösz.hu és a VOLT közösen jegyez - a Fonogram díj testvérének tekinthető, hiszen ez esetben művészek és a kultúrához köthető személyiségek szavazatai alapján médiumok és médiaszemélyiségek kerülnek díjazásra. Elsősorban azok, akik az értékteremtő, minőségi kultúra területén alkottak kiemelkedőt.

Közel 500 hazai művészt és közéleti személyiséget kértek fel a szervezők, hogy vegyen részt a szakmai szavazáson. Az ő szavazataik alapján alakult ki 12 kategóriában a nomináltak névsora. A szakmai szavazás győzteseit csütörtök este az OTP Klub Gourmet Fesztivál zártkörű programja keretében a Millenáris Parkban hozták nyilvánosságra. Ezt követően szavazhat a közönség, kiket és mely médiumokat, műsorokat tartanak ők a legjobbaknak.

Televíziós műsorok között a XXI. Század (RTL Klub), televíziós műsorvezető kategóriában Gundel Takács Gábor (m1), míg a TV-adók versenyében az m1 végzett az élen.

A rádiós kategóriák között a Petőfi Rádió Akusztik című műsora, Csiszár Jenő, a Class FM műsorvezetője, illetve a Petőfi rádió vehetett át díjat.

Az újságírók versenyáben Kiss Krisztina, a Bravo munkatársa, a magazinok között pedig a Magyar Narancs bizonyult a szakma kedvencének.

A portálok közül az Index, zenei portálok között pedig a Quart.hu vehette át a 2012-es VOLTfoliót.

Tavaly óta díjat vehetnek át a legjobb budapesti és vidéki klubok is. Előbbi kategóriában az A38, utóbbiban a szegedi Jate klub végzett az élen. 2012-ben a VOLTfolió kuratóriumának döntése szerint Göczey Zsuzsa vett át életműdíjat Belénessy Csabától, az MTI elnökétől. A VOLT Fesztivál szervezői által 2001-ben alapított díj mára az egyik legnívósabb médiadíjjá nőtte ki magát. Tavaly óta a kösz.hu és a VOLT közösen jegyzi a VOLTfolió díjat, amely az alapítók szerint a Fonogram fordítottjaként, testvéreként is értelmezhető.

Közel 500 hazai művészt és közéleti személyiséget kértek fel az alapítók, hogy vegyen részt a szakmai szavazáson. Az ő szavazataik alapján alakult ki 12 kategóriában a nomináltak névsora. A VOLTfolió kuratóriuma döntött arról, hogy csütörtök este ki vehette át a VOLTfolió életműdíját.A VOLTfolió Kuratórium tagjai:


- Andrew G. Vajna, producer

- Baksai Péter, a ShowTime Budapest Kft. vezetője

- Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatója

- Dr. Tóth Péter Benjámin, az Artisjus Stratégiai és Kommunikációs Igazgatója

- Besnyő László, a Magyar Koncertszervezők Szövetségének elnöke

- Fodor Gergely, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnöki Kabinet igazgatója

- Fülöp Zoltán, díjalapító, a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound főszervezője

- Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda vezetője

- Geszti Péter, zenész, reklámszakember

- Hegedűs László, a Multimedia Kft. Ügyvezető igazgatója

- Jeszenszky Zsolt, a DJ-szövetség elnöke

- Kovács Ákos, zenész

- Kovács Ildikó, a Magyar Telekom kommunikációs igazgatója

- L. Simon László, az Nemzeti Kulturális Alap elnöke

- Lobenwein Norbert, díjalapító, a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound főszervezője

- Lovasi András, zenész

- Pozsonyi Attila, DJ Pozsi

- Szájer József, EP-képviselő, a VOLT Fesztivál fővédnöke

- Szűts László, a ProArt elnöke

- Vitézy Zsófia, a Budapesti Fesztiválközpont Kht. vezetője

- Zságer Balázs, zenész

A kösz.hu és a VOLT közösen jegyzi a VOLTfolió díjat

A VOLTfolió Kulturális Médiadíj idén a ProArt - Szövetség a Szerzői Jogokért és a hazai szerzők, előadók, producerek közös üzenetét tolmácsoló kösz.hu támogatásával valósul meg. A zenészek, zenei alkotók köszönik, hogy megtiszteled a munkájukat, köszönik, hogy megtiszteled őket - azzal is, hogy fizetsz a munkájukért.

Vetted? Kösz!

Látogass el a honlapra - nyerj ingyen bérletet a VOLTra, a Balaton Soundra vagy a Szigetre!
kösz.hu

Indul a Voltfolió közönségszavazása is

A szakma díjazottjai már átvették a Voltfolió szobrokat, most rajtatok a sor, hogy eldöntsétek, ki kapja a VOLTfolió közönségdíjakat. A VOLTfolió szakmai szavazásán több száz hazai művész, zenész, producer, menedzser, zenei szervező adta le voksát . A szakmai szavazáson legjobb eredményt elért jelöltekre július 31-ig szavazhattok. A közönségszavazás végeredményét augusztus 5-én, a 20. Sziget Fesztivál ünnepi eseményén, a Magyar Dal Napján hirdetik majd ki. Szavazz te is! Ha megadod az adataidat a VOLTfolió hivatalos honlapján, jegyet nyerhetsz a Magyar Dal Napjára.

Forrás: www.sziget.hu/voltfolio

<<< vissza a hírekhez

FŐOLDAL | HÍREK | A SZÖVETSÉG | JOGI HÁTTÉR | KALÓZKODÁS | MÉDIAFIGYELŐ | LETÖLTÉS | LINKEK | GY.I.K. | KONTAKT

©2005-2011 - Pro Art | Impresszum