Főoldal
Hírek
A szövetség
Jogi háttér
Kalózkodás
Szerzői jogi kézikönyv
Letöltés
Linkek
GY.I.K.
Kontakt
Hírek

Hova szeretnek járni a magyar zenészek?

A hazai zenei alkotók széles körét felölelő, a ProArt által koordinált Fair Play kezdeményezés immár második éve kérdezte meg a hazai zenészeket arról, hová mennek szívesen fellépni, mely klubokban és fesztiválokon érzik a legjobban magukat, hol részesülnek a megfelelő, általuk elvárt bánásmódban. A nyertesek kihirdetésére Egerben, a Music Hungary konferencián került sor.

Javult a kifizetés, a backstage és a közönségszervezés

A fesztiválokat számos különböző szempont alapján értékelik, a színpadtechnika minőségétől kezdve a közönség nyitottságán, a biztonsági szermélyzet viselkedésén át a backstage-ben tapasztalt viszonyokig. Értelemszerűen azok az előadók véleményezhetnek egy-egy fesztivált, akik ott ténylegesen fel is léptek, így közvetlen tapasztalatokkal rendelkeznek.

A zenészek válaszai alapján összességében megállapítható, hogy a fesztiválok a legtöbb területen egyre jobb szolgáltatásokat nyújtanak, egyre megbízhatóbb körülményeket biztosítanak a zenészek számára.

Olyan, mint régen a Sziget!

A legnagyobb "kis" fesztivál (vagyis olyan, amelyik nem vagy csak nagyon kis mértékben épít nemzetközi közönségre), a Volt stabil eredményeket produkál évről évre, így ismét kiemelkedően szerepelt. A tavalyi győztes Fishing On Orfű után azonban idén is egy kisebb, családiasabb, a zenészeket nagyon közvetlenül megszólító fesztivál csípte meg az első helyet. Olyannyira családias hangulatú az idei győztes fesztivál, hogy Likó Marci, a Vad Fruttik frontembere egyenesen úgy nyilatkozott, hogy ez az a fesztivál, ami pontosan olyan, amilyen régen a Sziget volt. És hát tudjuk, hogy a "régi" Sziget hangulata minden fellépő és minden fesztivál-látogató számára egyaránt az örökös etalon...

2014-ben a zenészek kedvenc fesztiválja az AlteRába!

A klubok versenyében nincs ennyire részletes értékelés, itt mindenki simán a kedvencét jelölheti meg. Külön versenyeznek a budapesti és külön a vidéki klubok. Vidéken új nyertest avathattunk (tavaly a szegedi JATE Klub kapta a legtöbb szavazatot), a fővárosban pedig a tavalyi győztesnek sikerült dupláznia.

Fontos tudnunk, hogy a nyertesek nem csak a fellépőket, hanem a szerzőket is maximális tiszteletben részesítik, hiszen pontosan teljesítik mind a jogdíjfizetést, mind pedig a koncerteken elhangzott dalok lejelentését.

2014-ben a zenészek kedvenc vidéki klubja a miskolci Helynekem,
a kedvenc budapesti klub az A38!


És ahogy már meg is kezdődött a fesztiválszezon, úgy máris indul a szavazás is; hamarosan elkezdenek szavazni a zenészek arról, hogy idén nyáron hol érzik, érezték a legjobban magukat.

<<< vissza a hírekhez

FŐOLDAL | HÍREK | A SZÖVETSÉG | JOGI HÁTTÉR | KALÓZKODÁS | MÉDIAFIGYELŐ | LETÖLTÉS | LINKEK | GY.I.K. | KONTAKT

©2005-2011 - Pro Art | Impresszum