Főoldal
Hírek
A szövetség
Jogi háttér
Kalózkodás
Szerzői jogi kézikönyv
Letöltés
Linkek
GY.I.K.
Kontakt
Hírek

Fantasztikus siker a Dedikálás Napján

A másfél hónapos, intenzív EGYÜTT A ZENÉÉRT kampány záróeseményeként megrendezett D-Day, vagyis a Dedikálás Napja páratlan sikert hozott, mely valószínűleg még az érintett résztvevők (szervezők és előadók) legoptimistább várakozásait is felülmúlta

A www.egyuttazeneert.hu weboldalon keresztül rendelt, illetve az akcióban részt vevő művészek fellépésein kiosztott több ezer karkötőből már némi előzetes következtetést levonhattunk a várható érdeklődésről, de maga a D-Day látogatottsága bizonyította a legjobban: a CD-vásárlás és a zenehallgatás, mint szabadidős tevékenység továbbra is képes elfoglalni az őt megillető rangot a közönség szívében.

S nyilvánvalóvá vált az is, hogy a CD, mint formátum létjogosultsága - az új technikák valóban gyors terjedése mellett - továbbra sem megkérdőjelezhető. A közönség vásárlási kedvét nyilvánvalóan jelentős mértékben növelte a kiadványok igen kedvező ára: ezen a különleges napon 2390, illetve 2890 forintos áron lehetett hozzájutni a hazai, és 3390, illetve 3890 forintos áron a külföldi kiadványokhoz - de szép számmal akadtak olyan nemzetközi albumok is, amelyek az olcsóbb árkategóriákban várták a vásárlókat, akik igen fegyelmezetten, kígyózó sorokban várták, hogy áttekinthessék a hosszú asztalokon elhelyezett kínálatot, s kiválasszák közülük a számukra legkedvesebbeket.

A végeredmény - amint az várható volt - a hazai kiadványok jelentős sikerét hozta, ami csak részben köszönhető az alacsonyabb áraknak, hiszen bizonyára nagy szerepet játszott az is, hogy körülbelül 60 előadó jelent meg személyesen, s dedikált lelkesen az egész délelőtt folyamán, s adta közben egyik a másiknak a stafétabotot a színpadon egy-egy villáminterjú erejéig.

A nagy érdeklődés, a kedvező árak kedvező fogadtatása, az előadók személyes varázsa a közönségre, ezek a tapasztalatok minden bizonnyal új fejezetet nyithatnak a hangfelvétel-előállítók és a vásárlóközönség közötti párbeszédben. Ha a közönség kedvező áron juthat a kedvenc lemezéhez, akkor az illegális beszerzési formák helyett láthatóan szívesen meg is vásárolja azt, megadva az azt létrehozó művészeknek, alkotóknak az őket megillető tisztességes, a munkájukért járó javadalmazást, s egyben biztosítva is a zene továbbélését; azt, hogy az alkotók számára érdemes legyen újabb és újabb felvételeket, lemezeket készíteni. Remélhetőleg a közönség lelkesedése, vásárlói tudatossága, s az alkotók iránti elismerése töretlen marad - ebben az esetben a jövőbeni stabil zenevásárlások a kiadók számára is lehetővé tehetik az árak csökkentését. A D-Day és a teljes EGYÜTT A ZENÉÉRT akció nyertese tehát egyszerre lehet a közönség, a zeneipar, és leginkább: maga a ZENE.

A végén pedig egy jó hír azoknak, akik ott voltak és remekül érezték magukat - s ugyanígy azoknak is, akik ez alkalommal nem tudtak eljönni: a D-Day várhatóan tavasszal megismétlődik!

A D-Day alkalmából eladott CD-lemezek 35-ös toplistája:

1. ZANZIBAR Új napra ébredsz EMI
2. NOX Ragyogás Universal
3. JAMIE WINCHESTER & HRUTKA RÓBERT Hole Last One Out Records
4. HOOLIGANS Vírus EMI
5. DISCO EXPRESS Ah...merica Magneoton
6. GREEN DAY American Idiot Warner
7. ZSÉDENYI ADRIENN Zséda-Vue Magneoton
7. NOX Bűvölet Universal
9. BACK II BLACK Tevagyazakitalegjobban Magneoton
9. ROBBIE WILLIAMS Intensive care EMI
11. JAMIE WINCHESTER & HRUTKA RÓBERT Wood & Strings Last One Out Records
11. SEAN PAUL Trinity Warner
11. L.L. JUNIOR Falak Magic World
14. IRIGY HÓNALJMIRIGY Daléria Universal
14. BARTÓK KRISZTIÁN Forradalom FF Film & Music
14. TNT Koncert a Kisstadionban Magneoton
17. NOX Karácsony Universal
17. NOX Örökség Universal
17. BON JOVI Have A Nice Day Universal
17. CRYSTAL Trilógia Sony BMG
21. ROY & ÁDÁM Fullánk Sony BMG
21. THE RASMUS Hide From The Sun Universal
23. COLDPLAY X & Y EMI
23. SCHMIDT VERA Nézhetnélek Last One Out Records
23. SUPERNEM Tejfog Gold Record
23. HIM Dark Light Warner
23. GÁSPÁR LACI Bárhol jársz EMI
28. DEPRESSZIÓ Egy életen át Hammer Music
28. ZORALL Randalíra FF Film & Music
28. VÁLOGATÁS Now.hu 5 EMI
28. DEPECHE MODE Playing The Angel EMI
28. MÁRIÓ Velencei nyár EMI
28. TANKCSAPDA A legjobb mérgek - Best Of Sony BMG
28. KOZMIX Holnapután Magneoton
28. LOLA Álomtánc Gold Record

Forrás: www.beats.hu

<<< vissza a hírekhez

FŐOLDAL | HÍREK | A SZÖVETSÉG | JOGI HÁTTÉR | KALÓZKODÁS | MÉDIAFIGYELŐ | LETÖLTÉS | LINKEK | GY.I.K. | KONTAKT

©2005-2011 - Pro Art | Impresszum