Főoldal
Hírek
A szövetség
Jogi háttér
Kalózkodás
Szerzői jogi kézikönyv
Letöltés
Linkek
GY.I.K.
Kontakt
Hírek

"A másik oldal"

Budapest, 2006. 09. 06. - Max, Sztív, Edy és Papa G, azaz a Tundrastorm zenekar karrierjén keresztül ismerteti meg az ASVA és a ProArt a középiskolás korosztályt a szerzői jog fontosságával Magyarország első interaktív oktatási képregényén keresztül.


A mai napon "Másik oldal" címmel multimédiás interaktív képregény indul a Sulineten középiskolásoknak. A képregényben egy amatőr tinédzserzenekar, a Tundrastorm életét követhetjük nyomon az első iskolai koncerttől egészen saját lemezük megjelenéséig, közben szinte észrevétlenül elsajátíthatjuk a szerzői jog legfontosabb kérdéseit, hogy milyen eszközökkel szolgálja az alkotások születését, a szerzők elismerését, a zenék, filmek, versek közönséghez való eljutását.

A Tundrastorm története nemcsak a látvány és a sztori miatt élvezhető, a képregény több zenei és koncertvideo betétet is tartalmaz, melyeket külön is meg lehet tekinteni. A zenét egy budapesti amatőr rockzenekar, a Gloaming Band készítette, akikről a képregényben szereplő Tundrastormot és a karaktereket mintázták. A képregény magyarnyelvű betétdala kifejezetten a tananyag apropójából íródott, és az elkészült videoklip premierje tulajdonképpen a tananyag megjelenéséhez köthető.

"A középiskolás korosztályt nehéz elérni a szerzői jog témakörével, ami nagyon fontos, hiszen ebben a korban még formálható a fiatalok későbbi hozzáállása. A képregény nem tartalmaz száraz jogi szövegeket, érzelmileg szeretnénk a fiatalokat bevonni. Minél előbb meg kell velük értetni, hogy sokféle lehetőség van arra, hogy jogszerűen jussanak hozzá egyes művekhez vagy akár ők is a szerzői jog tulajdonosaiként lépjenek fel" - mondta Kálmán András, az ASVA igazgatója.

A történet négy epizódból áll, melyeket egy-egy kvízsor zár. Az léphet tovább a következő fejezetre és juthat el a történet végére, aki választ ad a szerzői joggal kapcsolatos kérdésekre. A zenekar élete során felmerülő szerzői jogi kérdésekre a joghallgató Mesi, a zenekar egyik nagy rajongója jegyzeteiből kaphatunk bővebb információt. Minden epizódnál megtekinthetjük az adott részre vonatkozó szerzői jogi kérdéseket.

A "Másik oldal" című interaktív képregény az ASVA és a ProArt megrendelésére jött létre, a Sulinet kiemelt támogatóként vett részt a projektben. A képregényt az Eduweb Multimédia Rt. készítette az Art-7 Művészeti Stúdió közreműködésével.

A képregény a következő linken érhető el: http://szerzoijog.sulinet.hu

<<< vissza a hírekhez

FŐOLDAL | HÍREK | A SZÖVETSÉG | JOGI HÁTTÉR | KALÓZKODÁS | MÉDIAFIGYELŐ | LETÖLTÉS | LINKEK | GY.I.K. | KONTAKT

©2005-2011 - Pro Art | Impresszum