Főoldal
Hírek
A szövetség
Jogi háttér
Kalózkodás
Szerzői jogi kézikönyv
Letöltés
Linkek
GY.I.K.
Kontakt
Hírek

Új internetes zeneáruház nyílt Magyarországon

SONGO márkanéven közép-európai internetes zeneáruház nyílt a nemzetközi és magyar kiadók szinte teljes zenei kínálatával. A www.songo.hu weboldalon dalonként 199 forinttól közel félmillió zeneszám között válogathatnak a vásárlók.

A magyar tőzsdén is jegyzett econet.hu Nyrt. leányvállalata, az eMusic Kft. által fejlesztett internetes zeneboltban a vásárlók otthonról, kényelmesen válogathatnak kedvenc lemezeik és előadóik között. Gyorsan, egyszerűen és olcsón lehet zenét vásárolni, a felhasználóbarát felület megkönnyíti az eligazodást a különféle zenei stílusok és előadók között. A kiválasztott zenék mobiltelefonnal, bankkártyával, illetve banki átutalással is kifizethetők, sőt, a legnépszerűbb dalok csengőhang formájában is elérhetőek. A weboldalon műfaj, stílus és az előadó neve szerint is kereshetők a zenék, a többszázezres kínálatban minden korosztály és stílus rajongója megtalálhatja kedvenceit. Stílusonként újdonságajánlók, toplisták segítik a vásárlást, a zeneszámok első fél perce ingyenesen meghallgatható. A SONGO kínálata folyamatosan bővül, a legfrissebb slágerek akár már az utcai megjelenés előtt megvásárolhatók, de olyan lemezritkaságok is letölthetők, melyek a hagyományos lemezboltokban már nem kaphatók.

Az áruház fejlesztői különös figyelmet szenteltek a hangminőségnek is: a 192 Kbit/s WMA kódolás az MP3 formátumnál tisztább hangzású audio élményt biztosít, gyakorlatilag megkülönböztethetetlen a CD hangminőségétől.

Horváth Szabolcs, az eMusic ügyvezetője elmondta: "A SONGO bevezető áron, 199 forintért kínálja a nemzetközi és hazai előadók szinte valamennyi zeneszámát. Ez lehet a mágikus szám, az ingerküszöb, amelyiknél az internetezők már inkább a legális módját választják az albumok beszerzésének." A SONGO legális működését az Artisjusszal, az EJI-vel, illetve közel 60 zenei kiadóval (SONY BMG, EMI, Warner, Hungaroton, stb.) kötött szerződések biztosítják. A SONGO-nál mutatkozik be elsőként a saját fejlesztésű "Gyorsvásárlás" fizetési megoldás, amellyel a mobilos csengőhangletöltésekhez hasonlóan, regisztráció nélkül, egy SMS elküldésével, azonnal megvásárolható a kiválasztott dal.

Piaci lehetőségek

"Biztosak vagyunk abban, hogy a SONGO megjelenése új lendületet ad a csökkenő magyar lemezeladásoknak" – folytatja Horváth Szabolcs. A tízmilliárdos magyar hanghordozó-értékesítési piacból egyre nagyobb szeletet fog kapni az internetes értékesítés, mely akár a piac újbóli növekedésének lehetőségét is magában hordozza. Amerikában és Nyugat-Európában is egyre inkább teret nyer a legális zeneletöltés a CD-n árult kiadványokkal és a silány minőségű illegális másolatokkal szemben. Németországban 2006 első félévében közel 12 millió zeneszámot töltöttek le, így az online zenei piac forgalma elérte a 21 millió eurót. Ez 33%-os növekedést jelent az elmúlt évekhez képest. Az USA-ban majdnem 80%-kal nőtt az online zenei piac 2005-ben, miközben a hagyományos offline terjesztés lassan, de folyamatosan csökkenő eladásokat mutat.

"A SONGO-nak Magyarországon piacvezető szerepet szánunk, de ezen törekvésünkkel párhuzamosan 2007-ben a kelet-európai régió több országában is elindítjuk zeneáruházunkat" - tette hozzá az ügyvezető.

<<< vissza a hírekhez

FŐOLDAL | HÍREK | A SZÖVETSÉG | JOGI HÁTTÉR | KALÓZKODÁS | MÉDIAFIGYELŐ | LETÖLTÉS | LINKEK | GY.I.K. | KONTAKT

©2005-2011 - Pro Art | Impresszum