Főoldal
Hírek
A szövetség
Jogi háttér
Kalózkodás
Szerzői jogi kézikönyv
Letöltés
Linkek
GY.I.K.
Kontakt
Hírek

"Együtt a zenéért" - Szabó Leslie dala a Danubius Rádióban!

A hazai zenei előadók által kezdeményezett és a ProArt - Szövetség a Szerzői Jogokért által koordinált mozgalom legújabb megnyilvánulása a tavaly év végén megszületett dal, az összefogás "himnuszá-nak" is tekinthető "Együtt a zenéért".

Szabó Leslie szerezte a zenét és írta a szöveget, majd 29 társával együtt énekelték fel a stúdióban, köztük olyan nevekkel, mint Pierrot, Pély Barna, Oláh Ibolya, Bebe, Takáts Tamás, Roy, Varga Feri, Tóth Vera és még nagyon sokan mások. A ProArt jóvoltából korlátozott példányszámban maxilemez is készült a dalról, amelyet részben a szervezet legfontosabb partnerei kaptak ajándékba karácsonykor, részben pedig a magyarországi rádiók zenei szerkesztőknek jutott belőle egy-egy példány.

A dal egyre több rádióban szólal meg, sőt, kerül rotációba is, vasárnap este pedig már a Danubius Rádió "Hajrá magyarok!" című műsorában is szerepelt Abaházi Csaba vendégeként Szabó Leslie, illetve a ProArt részéről Jeszenszky Zsolt. A félórás beszélgetésben hallhattuk a dal megszületésének történetét, a közreműködőknek járó köszönetet, és persze nagyon sok mindent arról, miért is fontos az alkotók, művészek számára, hogy munkájukat a közönség tisztelje, megadva nekik nem csak az erkölcsi elismerést, de a megérdemelt anyagi ellenszolgáltatást is. Hiszen a művészek abból élnek, hogy szellemi alkotásaikkal a közönséget szórakoztatják, élményt szereznek nekik, s ezt az élményt mindannyian még sokáig szeretnék megadni közönségüknek, rajongóiknak. Ezt persze csak akkor tehetik, ha erre lehetőségük nyíilk, ha idejüket az alkotással tölthetik, s nem kell más tevékenységekkel biztosítani megélhetésüket.

Ahogy a műsorban is elhangzott, "ha a zenésznek egy gyorsétteremben kell hamburgereket dobálnia ahhoz, hogy megéljen, nem marad ideje, energiája arra, hogy zenéljen, hogy alkosson, így hamar zene nélkül maradhatunk." Ezért fontos az alkotók tisztelete, s az, hogy ne csak a kenyeret, a ruhát, a gépkocsit vásároljuk jogszerűen, hanem a szellemi termékeket is legális forrásból szerezzük be - amely lehet hagyományos CD-lemez, de természetesen az egyre jobban terjedő legális internetes letöltő oldalak valamelyike is.

A művészek és a ProArt köszöni az együttműködést Abaházi Csabának, a Danubius Rádiónak, valamint minden további rádióállomásnak és szerkesztőnek, műsorvezetőnek, akik lehetőséget biztosítanak és aktívan segítenek abban, hogy a művészek a közönséghez el tudják juttatni személyes és fontos üzenetüket az alkotók tiszteletének, a szellemi termékek legális beszerzésének ás felhasználásának fontosságáról.

<<< vissza a hírekhez

FŐOLDAL | HÍREK | A SZÖVETSÉG | JOGI HÁTTÉR | KALÓZKODÁS | MÉDIAFIGYELŐ | LETÖLTÉS | LINKEK | GY.I.K. | KONTAKT

©2005-2011 - Pro Art | Impresszum