Hírek

MÖRCSFESZTIVÁL 2021: zenei kuponhétvégét szervez a ProArt

A ProArt a "Fair Play a zenéért" tudatossági kampánya részeként összegyűjtötte a hazai merchpiac szereplőit. Egy közös online felület formájában a rajongók elé tárják a magyar zenekarok, előadóművészek ajándéktárgyainak kínálatát: zenekari póló, pulóver, bögre, vászontáska, tolltartó, kitűző, kulacs, tornazsák...

Nézd élőben a Nagy Diák Zenei Teszt döntőjét!

A ProArt - Szövetség a Szerzői Jogokért és a DUE Médiahálózat kezdeményezésére létrejött program célja, hogy a fiatalok körében egyedi, rendhagyó és edukatív formában népszerűsítse a jogszerű zenefogyasztást, valamint megismertesse a szerzői jogok pozitív szerepét és jelentőségét.

Nézd élőben a döntőt május 14-én, pénteken 11-től a www.fairplayhungary.hu főoldalán!

Rekordév után összeomlás: a zeneipar számokban

A magyar zeneipar két nagy szegmense a hangfelvétel- és az élőzenei iparág, előbbi 21,5 milliárd Ft, utóbbi 52-55 milliárd Ft-os értéket teremtett 2019-ben.

hangfelvételek felhasználása utáni bevételekben 2018-ról 2019-re 12%-os növekedés volt, ez az elmúlt évtized legnagyobb emelkedése. A növekedés javarészt a digitális bevételek (+36,4%) és a közös jogkezelés (+9,7%) megerősödésének köszönhető, míg a fizikai példányok értékesítéséből származó bevételek stagnáltak.

A Nagy Diák Zenei Teszt a Karc FM műsorán

Már visszahallgatható az október 8-i adás, amelyben Lentulai Krisztián kérdései nyomán számos téma szóba kerül a fiatalok zenehallgatási szokásairól, az iskolai ének-zene képzésről, a zene fontosságáról életünkben, valamint természetesen a ProArt téli-tavaszi programjáról, a Nagy Diák Zenei Tesztről. Hallgasd meg a műsort a Karc FM archívumában vagy az alábbi playerben:

Hamarosan indul az ország első Nagy Diák Zenei Tesztje

A felvezető kampány részeként a Fair Play Hungary-vel együttműködve elindult a ZENEGURUKÉPZŐ - Minden, amit a zeneiparról tudni akartál, de nem merted megkérdezni videósorozat is, amelyben több ismert előadó, zenekar (Berkes Olivér, Fangler's), illetve zeneipari szakember (Temesi Bertalan - producer, Ligeti Szilvi - menedzser / Margaret Island, Párczen Anett - menedzser / Berkes Olivér, Weyer Balázs, Szenkovits Arshak - turnémenedzser / Margaret Island) avatja be rajongó

Járvány és digitalizáció - a HENT kutatásának eredményei az M1 reggeli műsorában

A közelmúltban közzétett kutatás eredményeiről ide kattintva hallhatunk részletesen (11:51-től).

 

A beszélgetés kulcsszavai:

- legális tartalmak: zene, film, szoftver

- gyors internetelérés

- új technológia, változó igények, változó fogyasztási szokások

- tanulás, szórakozás, kapcsolattartás, információ megszerzése